torstai 6. marraskuuta 2008

Kasvislasagne

Tästä on jo hieman aikaa, kun tehtiin tätä lasagnea, mutta enköhän muista ohjeet ainakin suunnilleen. En ole koskaan ollut hyvä tekemään maito- tai juustokastiketta, joten tämäkään lasagne ei niitä sisällä, juustoa kylläkin.

KASVISLASAGNE

noin 12 lasagnelevyä

1 sipuli
2 dl soijarouhetta
1 prk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyreetä
2 dl vettä
pizzamaustetta
(valkosipulimaustetta)
paprikajauhetta
2 rkl ruokaöljyä

2,5 - 3 dl kasvirasvasekoitetta

150 - 200 g juustoraastetta

Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja kuullota kuumalla paistinpannulla tai kasarissa öljyssä. Lisää vesi, soijarouhe ja tomaattimurska sekä tomaattipyree. Mausta. Sekoittele ja anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Voitele vuoka öljyllä tai margariinilla. Kasaa lasagne aloittaen pienestä määrästä tomaattikastiketta ja kasvirasvasekoitetta niin että pohja peittyy. Lisää lasagnelevyt niin ettei mikään niistä ole päällekkäin. Seuraavaksi lisää enemmän tomaattikastiketta, kasvirasvasekoitetta ja kolmasosa juustoraasteesta tasaisesti. Lisää taas levyt, loput kastikkeesta, kasvirasvasekoite ja juustoraaste. Viimeiseksi laita loput lasagnelevyt päällimmäiseksi ja lisää loppu kasvirasvasekoite, tarvittaessa vettä jos levyt eivät peity sekä loput juustoraasteesta.

Anna paistua uunissa 225'C noin puoli tuntia, tarkkaa aikaa en enää muista.

Meille tämä lasagne ainakin maistui. Tarjottiin lisäksi porkkanaraastetta ja jälkiruoaksi oli omenapannaria kermavaahdon kera, nam!

Ei kommentteja: