maanantai 3. marraskuuta 2008

Mozzarellapizza

Tehtiin viikonloppuna mozzarellapizzaa, sillä mozzarellaa minun ei tarvinnut itse maksaa :) Pizzasta tuli aika juuston makuista johtuen normaalin juustoraasteen ja mozzarellan määrästä, mutta kyllä siltikin kelpasi hyvin.

MOZZARELLAPIZZA

Pizzapohja

25 g tuorehiivaa
2 dl vettä
500-600 g vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot noin 100 gramman erissä sekoittaen mutu-tuntumalla, ei tarvitse alkaa mittailemaan. Lisää öljy ja tarvittaessa vielä jauhoja. Sekoita. Laita kohoamaan lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.


Tomaattikastike


1 prk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyreetä
(tomaattimurskapurkillinen vettä)
pizzamaustetta
mustapippuria
paprikajauhetta

Lisää ainekset kattilaan. Anna kiehua pienellä lämmöllä ja hämmennä välillä. Itse annoin hautua sellaiset 45 minuuttia lämmössä, jotta ylimääräinen vesi haihtuu.

Täytteet

Puolikas paprika
2 - 3 tomaattia
150 g mozzarellaa
noin 150 g juustoraastetta

Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Pilko paprika paloiksi.

Valmistus:

Levitä pizzapohja uunipellille tasapaksusti laitoja myöten. Levitä tomaattikastike pohjalle tasaisesti. Sitten lisää tomaatti- ja mozzarellaviipaleet sekä paprikaviipaleet päälle. Ripottele juustoraaste viimeiseksi päälle. Paista uunin keskitasossa 225'C 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ennen syömistä.

Ei kommentteja: