perjantai 31. lokakuuta 2008

Itsetehty jogurtti

Päätin jokunen aika sitten tehdä itse jogurttia kun en itse koskaan ollut kokeillut. Halvinta olisi ostaa maustettua jogurttia kaupasta sokereineen ja lisäaineineen (onko kaupan jogurteissa lisäaineita?). Jos kuitenkin haluaa jogurttia jonka voi itse maustaa, suosittelen tekemään itse. Käytin itse lähes rasvatonta maustamatonta jogurttia valmistuksessa ja siksi jogurttikin oli aika löysää. Suosittelen siis maustamatonta jogurttia, jossa sitä rasvaakin olisi.

KOTITEKOINEN MAUSTAMATON JOGURTTI

1l kevyt- tai täysmaitoa
2 dl maustamatonta jogurttia

Lämmitä maito kattilassa lähes kiehuvaksi ja anna jäähtyä noin puoli tuntia. (Joissakin ohjeissa on maidon lämmittäminen noin 70 asteiseksi (miten mittaat?) ja sitten jäähdyttäminen alle tunti.) Sekoita jogurtti maidon joukkoon siten että saat seoksesta jogurttikokkareet sileäksi. Jätä seos huoneen lämpöön yön ajaksi (noin 12 tuntia). Aamulla jogurtti onkin valmista jääkaappiin siirrettäväksi. Toivottavasti maistuu.

Itse sekoittelin syömisvaiheessa jogurtin joukkoon marjoja ja vehnäleseitä. Maistui paremmin kuin hyvin.

Ei kommentteja: