lauantai 25. lokakuuta 2008

Tortillapohjat

Tehtiin pari päivää sitten tortillankuoria ihan alusta asti. Miksi ohjeen saaminen oli niin vaikeata? Googlettamalla tortillat sain vain ohjeita tyyliin "tortillan teko on helppoa. Osta valmiit tortillapohjat kaupasta ja lisää täytteet." Löytyi sitten lopulta muutamia ohjeita netistä.(lisätty myöhemmin: aivan, ongelma hakusanassa tortillat, tortillapohjat tuottavat paljon käyttökelpoisia ohjeita, hups) Olen huomannut, että itselleni on liian vaikeaa seurata ohjetta tarkasti, joten teen aina joitakin muutoksia.

Suurin osa tortillapohjista sisältää maissijauhoja, mutta tekemämme tortillat tehtiin perunajauho-ohjeen mukaan. Tämä ohje on otettu keliakiyhdistyksen foorumilta. Ohjeen määrät ovat siis tuolta, mutta itse taisin siis jotain muutoksia tehdä määriin (myös esim. vehnäjauhot olivat sivulla gluteenittomina jauhoina.)

TORTILLAPOHJAT

2 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
noin 2 dl kylmää vettä
(tilkka ruokaöljyä)
(1 tl suolaa ja/tai paprikajauhetta)

Täyte:
salaattia
kurkkua
tomaattia
juustoraastetta
maustetuorejuustoa/majoneesia/öljypohjaista maustekastiketta
soijarouhetta ja puolikas kasvisliemikuutio (lisäksi tietty vettä) sekä mausteita
(muita täytteitä maun mukaan)


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Vaivaa taikinaa. (Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi, kelmu astian päälle.) Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja kauli niista pyöreitä, ohuita paistinpannulle sopivia levyjä. Taikinapallojen sopivan koon huomaa kokeilemalla. Sitä parempi, mitä ohuempi taikinapohja. Varo kuitenkin reikien syntymistä levyihin. Paista molemmin puolin paistinpannulla ilman rasvaa, niin että syntyy ruskeita pilkkuja kummallekin puolelle (älä anna palaa). Laita keittiöpyyhe valmiiden tortillojen päälle, jotta pehmenevät.

Suikaloi salaatti ja pilko kurkku sekä tomaatti pienemmiksi paloiksi. Lämmitä kattilassa jonkin verran vettä ja lisää kasvisliemikuutio. Anna soijarouheen turvota niin ettei vettä jää sekaan. Lisää mausteita oman maun mukaan. Teen harvoin soijarouheesta jotain tarkkojen ohjeiden mukaan, joten luota intuitioosi. Pääasia, että soijarouhe pehmenee ennenkuin lisäät tortillojen väliin. Täytä tortillat oman maun mukaan, taita ja syö.

Tämä ohje ei ollut sieltä kaikkein halvimmasta päästä, muttei varmasti sieltä kalliimmastakaan. Soveltele ohjetta sen mukaan millainen on rahatilanteesi. Yleisestikin ottaen ohjeita ei tarvitse orjallisesti noudattaa, käytä siis järkeäsi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

IHAN PASKAT OHJEET!!! VEDÄ KÄTEEN

Anonyymi kirjoitti...

IHAN PASKAT OHJEET!!! VEDÄ KÄTEEN