keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Pikapasteijat

Kokeilin pari päivää sitten tälläistä helppoa ja nopeaa (myös epäterveellistä) pasteijaohjetta ja hyvää tuli, muttei näitä siltikään viitsi montaa syödä :)

1 pkt Pirkan lehtitaikinalevyjä
juustoraastetta
parsakaalia
hitunen paprikajauhetta ja mustapippuria

Anna levyjen lämmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia, laita joko samalla tai noin kymmenen minuutin kuluttua tästä uuni 200 asteelle. Tee sen aikaa jotain muuta tai sekoita juustoraaste ja parsakaali (pakasteparsakaalin sulatus ja ylimääräisen veden kippaus tai tuoreen pesu ja pilkkominen) keskenään ja lisää mausteet. Määriä en osaa sanoa, mitä nyt noin kahdentoista pasteijan täyttämiseen menee eli aika vähän per pasteija. Kun levyt ovat hieman pehmenneet, ei siis tarvitse olla täysin sulaneita, leikkaa levyt puoliksi ja laita jokaiselle uudelle levylle hieman täytettä - täytteen määrän tiedät siitä ettei se pursua pois seuraavassa vaiheessa. Taita täyte sisälle ja käytä tarvittaessa haarukkaa levyjen kiinnilaittamiseen. Itselläni tuli epämääräisen näköisiä pasteijatorttuja, kun täytteen määrä oli aivan liikaa kaikissa. Voitele ruokaöljyllä ja laita uuniin noin vartiksi. Ota pois uunista ja nauti kylmän maidon tai teen kanssa.

Ei kommentteja: